1 min read

Verdens første hybride brønnbåt Bjørg Pauline er overlevert

Verdens første hybride brønnbåt «Bjørg Pauline» er overlevert til Nordlaks og har satt kursen mot Norge.

 

bjoerg-pauline-foto-nsk-ship-design-2Foto: NSK Ship Design

Designet for å kunne operere på krevende og værutsatte lokaliteter

Brønnbåten bruker LNG-elektrisk fremdrift og har landstrømtilkobling, og vil med dette redusere klimagassutslippene betraktelig - et viktig bidrag mot en mer miljøvennlig næring!

 

- Dette er en topp moderne brønnbåt som er designet for å møte fremtidens krav for håndtering av levende fisk. Blant annet vil den kunne operere på mer eksponerte og værutsatte lokaliteter, som for eksempel Havfarmen «Jostein Albert» til Nordlaks, forteller prosjektleder i Cflow, Thomas Storhaug.

 
 

Tett samarbeid har gitt skreddersydde og optimaliserte løsninger

Cflow har stått for levering av fiskehåndteringsystemet ombord, dette inkluderer blant annet skånsom lasting og lossing, kombinert sortering og avsiling, og en spesialutviklet hydarulisk hurtigkobling for trygg overføring fra havmerd til brønnbåt.

 

- Alt er utviklet gjennom et tverrfaglig samarbeid mellom ingeniører og biologer for å sikre at fiskevelferden er optimalisert i alle prosesser om bord. Det tette samarbeidet med Nordlaks, NSK Ship Design og Tersan Shipyard har ført til svært gode løsninger, både for fisken og operatørene om bord.

 

Thomas og resten av teamet fra Cflow gratulerer rederi og mannskap med overtakelse!

 

Les mer om båten i artikkel fra Kyst.no (+ sak)

Comments or questions?

Please leave them in the form below.