Frøy og Cflow fortsetter samarbeidet med ny brønnbåtkontrakt

Cflow har inngått kontrakt med Sefine Shipyard om Frøys siste tillegg; en 4 500 m3 brønnbåt. Kontrakten innebærer et komplett system for håndtering av levende fisk og vannbehandling. Cflow har tidligere levert systemløsninger for flere brønnbåter til rederiet, blant annet det nyeste fartøyet på 7.500 kubikkmeter, Gåsø Høvding, og det planlagte nybyggets søsterskip, Gåsø Odin.

Cflow har inngått kontrakt med Sefine Shipyard om Frøys siste tillegg; en 4 500 m3 brønnbåt

Havbruk

Automatiserte prosesser

Cflows levering til den nye brønnbåten inkluderer den nyeste teknologien innen prosessautomatisering og datainnsamling.

Tom Christian Dahl, prosjektleder for digitalisering i Cflow, utdyper: "Tradisjonell fiskhåndtering forbedres, blir tryggere og mer effektiv ved å ta i bruk ny teknologi. Cflow har utviklet datainnsamlings- og analysesystemer over en lengre periode for å gi økt innsikt i prosessene. Dette er for å sikre at operatørene har kontroll over fiskens velvære. Automatisering av elementære deler av driften sikrer også økt kvalitet og pålitelighet.»

Langt og utviklende partnerskap

Cflow har hatt et samarbeid med Frøy over et tiår, og Stig Bjørkedal, administrerende direktør i Cflow, beskriver samarbeidet som svært givende. — Frøy har vært en viktig partner for oss i utviklingen av systemene våre. De besitter uvurderlig kompetanse innen skånsom og effektiv brønnbåtoperasjon, og flere av løsningene våre har oppstått fra behov de har identifisert. Frøy og Cflow prioriterer begge faglig solide løsninger som bidrar til bedre fiskehelse, og vi opplever at det gir et solid grunnlag for samarbeidet, sier Bjørkedal.

Frøys administrerende direktør, Tonje Foss, ser også frem til et nytt samarbeid. For Frøy er det viktig at vi har skånsomme, forutsigbare og miljøvennlige operasjoner. Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere prosessene på våre fartøy. Et tett samarbeid med langsiktige partnere, som Cflow, gjør at vi kan gjøre justeringer etter behov, sier Foss.

— Det betyr mye for oss at Frøy, selv med en ny organisasjon, viser tillit til oss ved å inngå en ny nybyggekontrakt. Vi har hatt et godt samarbeid med både Sefine Shipyard, designer Møre Maritime, og Frøy. Alle forutsetninger for at dette skal bli en suksess er på plass, avslutter Bjørkedal.

For mer informasjon om kontrakten, vennligst kontakt:
Stig Bjørkedal, konsernsjef
+47 991 55 033

Forfatter

Sofie Risjord Sletta

Marketing Manager

+47 920 46 502
sofie.sletta@cflow.com