2 min read

Cflow lanserer banebrytende konsept – Flowline

Gjennom det nye konseptet Flowline sikres fremtidens løsninger for transport av levende fisk.

Den patenterte løsningen Flowline er et resultat av tett samarbeid med Astorplast AS i Fosnavåg. Målet var å finne løsninger som forbedrer transporten av levende fisk ved å gjøre håndteringen enklere og mer skånsom for fisken. – Med fokus på økt fiskevelferd har vi gått frem med en tverrfaglig tilnærming i utviklingsprosessen, sier Gunnar Hoff, CMO i Cflow. ­– Spisskompetanse fra norske brønnbåtrederi, biologer og vaskesystemleverandører har bidratt i finjusteringen av alle funksjoner. Slik har vi sammen utviklet Flowline, et fremtidsrettet konsept som både vil forenkle og forbedre fiskehåndteringen.

 

Cflow_FlowLine5_1200x900px_opt

 

Flowline – økt fiskevelferd med forenklet logistikk

– ­Etter mer enn 30 års erfaring innen fiskehåndtering har Cflow utviklet en designfilosofi som tar utgangspunkt i at fiskehåndteringssystemets hovedfunksjoner skal prioriteres. Dette innebærer at bend, ventiler, løftehøyde og rørstrekk reduseres til et minimum på de rutene som brukes mest, forteller Tor Andre Rønning, senioringeniør i Cflow.

– ­Dagens moderne fiskehåndteringssystem, både på land og til sjøs, stiller strengere krav til fleksibilitet og valgmuligheter, forteller han videre. – Cflows nye konsept Flowline imøtekommer naturligvis disse kravene, i tillegg til krav om skånsomhet.

– Vi har blant annet utviklet en ny ventil med fire utløp, noe som vil øke fleksibiliteten betraktelig. Eksempelvis kan fire stykk Flowline 5 ventiler gjøre samme jobb som 16 stykk treveisventiler på en brønnbåt med samme funksjon, sier Rønning. – På tilsvarende vis vil også en slik ventil forenkle fiskehåndteringen på landbaserte oppdrettsanlegg.

 

Økt stabilitet og sikker posisjonering

– ­En del av utviklingen har vært å finne en plasttype med bedre egenskaper enn de plasttypene som benyttes på lignende ventiler i dag, sier Birgitte Refsnes, biolog i Cflow. – Til Flowline har vi valgt en plasttype som er sterkere og stivere enn typisk PE og PUR. Denne tåler større spenninger og strekk. Et viktig fokus i utviklingsprosessen har vært å få så jevne innvendige overganger som mulig.

– Et annet fokus har vært å forenkle renhold og vedlikehold. Flowlineventilene er derfor utstyrt med flere vaskeporter for vasking, spyling og drenering. Den valgte plasttypen gjør at alle overflater er glatte uten porer eller slipespor, dette for å unngå vekstvilkår for bakterier, avslutter Refsnes.

 

Verdens største brønnbåt utstyres med Flowline

Fartøyet som vil bli verdens største brønnbåt, Gåsø Høvding, utstyres med ventiler fra Flowline. Brønnbåten bygges for Frøy Rederi på det tyrkiske skipsverftet Sefine Shipyard. – Vi er veldig fornøyd med utviklingen og funksjonene av det nye rørsystemet, sier Einride Wingan I Frøy Rederi. – Vi ser frem til å ta systemet I bruk.

 

For mer informasjon, vennligst ta kontakt:

Gunnar Hoff, CMO - +47 979 84 006

 

HubSpot Video

 

 

Comments or questions?

Please leave them in the form below.